Proprietarii de proprietăți sunt adesea atât de preocupați de prevenirea scurgerilor și mucegaiurilor, încât ignoră pericolele comune de incendiu la care este susceptibil acoperișul lor. Incendiile pe acoperiș sunt mai costisitoare și mai mortale decât mucegaiurile, așa că este timpul să considerăm că este o amenințare serioasă pentru casele noastre. Un raport de investigație publicat în 1958 a constatat că acoperișul este unul dintre principalele locuri în care izbucnesc incendiile.

În plus, U.S. Fire Administration a raportat 10.000 de incendii care au provenit de la mansardă între 2006 și 2008. Deși reprezintă doar un mic procent din toate incendiile rezidențiale, incendiile pe acoperiș pot provoca rapid cantități masive de distrugeri. Cunoașterea principalelor cauze ale incendiilor pe acoperiș vă va ajuta să împiedicați ca acesta să vă distrugă casa și să vă pună în pericol pe cei dragi. Iată primele cinci cauze ale incendiilor pe acoperiș de care ar trebui să știți:

1. Cabluri electrice defectuoase
Cablările defectuoase, inclusiv prizele electrice defecte și aparatele care funcționează defectuos, sunt cele mai frecvente cauze ale incendiilor de case și apartamente în SUA. Cazurile de astfel de incendii sunt mari în lunile în care există o utilizare sporită a luminilor și a aparatelor de încălzire. În incendiile de acoperiș, corpurile de iluminat și cablurile electrice din pod sunt de obicei vinovate. Firele arse vor declanșa în cele din urmă un incendiu în casa ta și sunt periculoase, deoarece trec adesea neobservate. Becurile pâlpâitoare și corpurile de iluminat care nu se aprind pot fi cauzate de firele arse. Conexiunile electrice slăbite sunt cauza principală a firelor arse.

2. Izolarea tavanului
Pericolele de incendiu în tavan nu sunt cauzate de izolația în sine, ci de modul în care a fost instalată sau de modul în care a fost instalată o cablare electrică împreună cu izolația preexistentă. Anchetatorii au stabilit că incendiile de acoperiș pot începe și în materialul de acoperiș al unei proprietăți care nu are suficientă izolație în jurul conductei de aerisire pentru generatoare. Căldura provenită de la conductele de aerisire deteriorează materialul de acoperiș în timp – aprinderea unui incendiu atunci când este combinată cu vântul puternic. Izolația nu trebuie montată prea aproape de o sursă de căldură.

3. Acoperiș cu scurgeri
Reparațiile scurgerilor din acoperiș ar trebui să fie prioritatea ta, deoarece crezi sau nu, daunele cauzate de apă reprezintă un potențial pericol de incendiu. Un acoperiș cu scurgeri ar putea duce la funcționarea defectuoasă a cablurilor electrice din tavan sau mansardă. De asemenea, poate duce la probleme de scurtcircuitare a firelor. Chiar și firele protejate de cutii de joncțiune și materiale de izolare nu sunt complet sigure. Apa se poate infiltra în jurul balamalelor unei cutii de joncțiune sau a unor bulgări de izolație atunci când este expusă la apă. Un fir sub tensiune care vine în contact cu apa poate provoca o scânteie și poate aprinde materialele din jurul său.

4. Materiale de acoperiș
Nu toate materialele de acoperiș sunt create egale și unele sunt doar mai predispuse la incendii decât altele. Materialele de acoperiș cu rating A sunt cele mai rezistente la foc. Placile sau foile metalice pot preveni incendiile. Împreună cu un strat de bază rezistent la foc, acoperișul metalic vă poate face acoperișul rezistent la foc. Materialele de acoperiș pot avea, de asemenea, un rating A dacă sunt înmuiate în substanțe ignifuge, așa că puteți folosi în continuare shake-uri de lemn dacă sunt tratate. Nu folosiți niciodată lemn netratat, deoarece acestea sunt practic tinder și sunt foarte inflamabile.

5. Coș de fum necurățat
Necurățarea coșului de fum pentru o perioadă lungă de timp poate pune acoperișul în pericol. Fumul din șemineu creează un strat de material inflamabil numit creozot care acoperă căptușeala interioară a coșului de fum. Pentru a preveni incendiile, curățați întotdeauna orificiile de ventilație și coșul de fum din casa dvs. și instalați un ecran antiscântei pentru a preveni scăparea jarului și aprinderea materialelor inflamabile din jur.
Deși nu este foarte comun, un sistem solar pe acoperiș poate provoca și incendii. Panourile vechi din sindrila solară au un defect de design care le provoacă supraîncălzirea. Alegeți un produs solar cu o bună performanță dovedită. De asemenea, este important să angajați un antreprenor de acoperiș bine instruit pentru a vă asigura că instalația solară este sigură și eficientă.

× Aveti intrebari?