În timpul unei furtuni, grindina este întotdeauna o posibilitate. Dacă aveți un acoperiș cu șindrilă, posibilitatea de deteriorare a acoperișului crește odată cu dimensiunea grindinei. În acest blog, explorăm impactul pe care daunele grindinei îl pot avea asupra casei tale. De asemenea, luăm în considerare cum să mergem înainte după o grevă de grindină, din perspectivă financiară și logistică.

Recunoașterea daunelor
Grindină variază în mărime și adesea nu sunt sferice. Ele pot fi la fel de mici ca o mazăre și la fel de mari ca un grapefruit. Și, deși pietrele mai mari sunt rare, chiar și pietrele de dimensiunea unui gumball pot fi mortale.

Pietrele de dimensiuni moderate pot provoca daune semnificative. Iată câteva lucruri de căutat pe un acoperiș rezidențial tipic:

. Daune aleatorii care nu au un model real
. Pete negre unde grindina a lovit acoperișul
. Loviturile de grindină sunt moi la atingere, ca o vânătaie pe un măr
. Lipsește zona zoster
. Sindrila crăpată sau spartă
. Secțiuni sau pete de suprafață expusă sub sindrila

Pe un acoperiș din țigle de lut, este posibil să vedeți plăci care sunt crăpate, rupte sau lipsă.

Pe un acoperiș metalic, uneori puteți vedea lovituri de diferite dimensiuni în urma unei furtuni de grindină.

Adesea șindrila crapă sau despica pe un acoperiș din lemn. Pe măsură ce examinați despărțirile, puteți vedea adesea decolorări, margini ascuțite sau mai multe urme de impact. Puteți vedea, de asemenea, șindrilă lipsă sau acoperiș expus.

Deteriorarea ferestrei
Grindina poate ajunge la casa ta cu o viteză suficient de mare pentru a sparge o fereastră. Dacă grindina vine într-un unghi suficient de ascuțit și este suficient de mare, fereastra se va sparge. De asemenea, grindina vă poate lovi ramele și carcasele ferestrelor, ciobind vopseaua și creând lovituri și alte probleme.

Siding și vopsea
Deși sidingul este adesea rezistent, o piatră de grindină suficient de mare poate provoca mici fisuri. Crăpăturile permit pătrunderea apei, ceea ce poate duce la mucegai sau putrezirea lemnului dacă există lemn sub siding. Chiar dacă siding rămâne intactă, grindina poate cauza probleme cosmetice, cum ar fi lovituri și vopsea ciobită. Grindină suficient de mare poate, de asemenea, să smulgă siding-ul casei tale. Daunele vor depinde de tipul de siding și de cât de sigur este acesta.

Dacă casa ta nu are siding, grindina poate ciobi vopseaua și învineți suprafața de lemn de sub ea. Deoarece vopseaua protejează exteriorul la fel ca și sidingul, expunerea la elemente poate duce din nou la mucegai și putrezire. Zonele expuse în acest mod necesită o atenție imediată pentru a preveni deteriorarea ulterioară.

Repararea daunelor cauzate de grindina
O poliță de asigurare bună pentru proprietar va acoperi daunele cauzate de grindină. Dacă casa dumneavoastră prezintă unele dintre simptomele enumerate mai sus, sunați-le imediat. Zona zoster slăbită și deteriorată este periculos de mers pe care lasă apă să intre. Dacă straturile inferioare ale acoperișului dvs. au absorbit apă, există posibilitatea ca putrezirea sau creșterea mucegaiului. Veți dori să abordați această situație cât mai curând posibil, cât timp este acoperită și înainte de a deveni o problemă mai mare. De asemenea, veți dori să ajungeți la el înainte de următoarea furtună.

Prevenirea daunelor
Dacă doriți să preveniți deteriorarea casei dvs. de la grindină, există trei factori principali de luat în considerare. Firul comun în toți acești factori este designul. Dacă așteptați până după mutarea în casă pentru a face modificări, upgrade-urile pot fi costisitoare, dacă nu imposibile. Aceste decizii sunt cel mai bine luate atunci când cumpărați o casă sau proiectați una.

Unde sa locuiesc
Există anumite state, în special în vestul mijlociu, care văd mai multă grindină decât altele și, de asemenea, grindină mai mare. Kansas, în special, primește partea leului din furtunile care produc grindină. Deși acesta poate să nu fie un factor în locul în care alegeți să locuiți, nu spuneți că nu v-am avertizat. Daunele cauzate de vreme vă pot afecta, fără îndoială, decizia și, de asemenea, pot modifica ceea ce plătiți în primele de asigurare. Poate doriți să vă uitați la starea potențială de reședință pentru cifrele precipitațiilor legate de grindină înainte de a vă muta acolo.

Panta acoperișului
Acesta este unul dintre cei mai mari factori de deteriorare a grindinei. Cu cât panta acoperișului dvs. este mai abruptă, cu atât este mai mic unghiul la care o va lovi piatra de grindină (când un proiectil lovește o suprafață la un unghi de 90⁰, acesta absoarbe toată forța. Lovind acoperișul într-un unghi oblic, grindina va să sară cu daune minime). Desigur, majoritatea caselor nu pot fi reproiectate pentru a avea un acoperiș mai abrupt. Cu toate acestea, acest fapt ar putea afecta tipul de casă pe care doriți să o cumpărați sau să o construiți.

Materiale de proiectare
Când proiectați o casă sau refaceți acoperișul actual, ar trebui să luați în considerare materialele de acoperiș care pot rezista unei furtuni semnificative de grindină. Aceste materiale sunt disponibile indiferent de tipul de acoperiș pe care îl aveți sau doriți, inclusiv asfalt, lemn, metal etc. Vestea proastă este că aceste materiale pot fi scumpe și sunt adesea grele. Astfel, veți avea nevoie de un inginer competent pentru a determina dacă componentele dvs. portante vor fi capabile să vă susțină acoperișul. Vestea bună este că acoperișul tău va putea rezista mai mult decât grindina. Un acoperiș bine făcut ar putea (și ar trebui) să reziste mult mai mulți ani decât un acoperiș standard.

În ceea ce privește ferestrele, puteți selecta materiale rezistente la spargere, fie sub formă de sticlă durabilă sau policarbonat. Unele dintre aceste materiale sunt greu de găsit. Cu toate acestea, experții în sticlă știu cum să facă sticlă rezistentă la spargere pentru case. Chiar și cu grindină uriașă, o astfel de sticlă poate crăpa, dar este puțin probabil să se spargă.

Cu siding, din nou, va trebui să căutați materiale rezistente la impact. Spre deosebire de acoperișul dvs., grindina nu vă va lovi direct silurile. Prin urmare, veți obține mult mai multă valoare atunci când cumpărați siding durabil decât cu ceea ce ați pus pe acoperiș. Ca întotdeauna, cel mai durabil material pentru a rezista grindinei va fi cărămida sau piatra.